ARICA İLKOKULU TARİHi

ARICA  İLKOKULU TARİHÇESİ


            A-TARİHÇESİ

           Okulumuz, Arıca İlkokulu'nun   yapımına 1951 yılında başlanarak köy tüzel  kişiliğine ait  arazi üzerinde kurulmuştur.

           1952 yılında faaliyete giren okulumuzun ilk öğretmeni bu gün bile köyde ismi halen saygıyla anılan Sami COŞKUN olup devamında da okulumuza yurdumuzun çeşitli yerlerinden bir çok öğretmen gelerek burada eğitim-öğretimin yanı sıra okuma-yazma kursları, İngilizce kursları, saz kursları ve halk oyunları kursları açarak başarılı çalışmalarda bulunmuşlardır.

En son 1984 yılında onarım gören okulumuz bu tarihten sonra ülkemiz ve ve özellikle bölgemize musallat olan terör nedeniyle birkaç yıl eğitim ve öğretime zorunlu olarak  ara vermiştir. Terör tehtidinin ortadan kalkmasıyla yedi yıl sonra küçük bir bakım onarımdan sonra tekrar eğitim öğretime başlayan okulumuza depreme dayanıksız raporu çıkmış ve bunun üzerine yeni okul binasının yapımına başlanıp, 5-6 ay gibi kısa bir sürede  yeni okul binası tamamlanmıştır.

Köyümüzde eğitim ve öğretim 2003 tarihinden bu yana yeni okul binamızda yapılmaktadır.

Dönemin şartlarına göre öğretmen sayıları değişen okulumuz bu gün halen 3 Öğretmen ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.

 

            B-BİNA DURUMU

            Eski okul binamız bir derslik, müdür odası, ara salon ve arka kısmı lojman olmak üzere iki bölümden  oluşmaktaydı. 2003 yılında yeni okul binamız hizmete girdi.Yeni okul binamız 3 derslik, 1 müdür odası, 1 öğretmenler odası, salon ve (öğretmen, kız öğrenci,erkek öğrenci) WC'lerden oluşmaktadır.

2007-2008 eğitim ve öğretim yılında  Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanımız Sn. Mehmet ŞİMŞEK ve  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin okulumuza yapmış olduğu yardımlarla eski okul binası iki adet lojmana çevrilmiş, okulumuzun güney cephesine iki tane park alanı ve çocuklar için oyun alanı bulunmaktadır. Okulumuzun bahçesi parke taşı döşenerek daha düzenli hale getirilmiştir. Sınıflarımız bilgisayar ve projeksiyon cihazı gibi teknolojilerle desteklenmiştir. 2017-2018 Eğitim-öğretim yılında okulumuzun duvarlarının üstü tellerle çevrilmiş olup, okulumuz daha güvenli hale gelmiştir.

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 29  kişi beğendi